Deze beslissingsboom bespaart uw bedrijf veel zinloze kosten

Slim kosten besparen. Hoe doet u dat? Wij geven u met onze beslissingsboom alvast een handige houvast. Maak deze beslissingsboom u eigen, zodat u automatisch in uw hoofd de verschillende vragen doorloopt wanneer u moet beslissen over een aankoop.

 

Zoals we al argumenteerden in een vorige blog, maakt besparen best deel uit van gezond dagelijks financieel beheer. Het zijn vooral de gezonde ondernemingen die slim besparen, en niet alleen wanneer ze noodgedwongen moeten afslanken of herstructureren.

 

Bovendien bespaart u best vanuit een sterke bedrijfsvisie en –strategie. Aanvullend op deze algemene uitgangspunten helpen we u ook heel concreet op weg. Zo geven we u een dagelijkse leidraad om uw aankoopbeslissingen te sturen.

 

Slim besparen staat, eenvoudig gesteld, gelijk met het grondige analyseren van uw bestaande kostenposten en alleen wegknippen wat uw bedrijf niet schaadt. Wat evenwel vaak vergeten wordt: de beste besparingen zijn nog altijd de uitgaven die u niet doet. Heb daarbij ook oog voor de kleintjes. Want vele kleintjes maken samen… één groot.

 

Ja of neen aankopen?

Wij presenteren u graag een eenvoudige beslissingsboom die u leidt naar de juiste beslissingen. Via enkele ja/neen-vragen vermijdt u comfortgedrag en snelle onbezonnen beslissingen. De beslissingsboom die wij voorstellen, bekijkt in elke stap of er mogelijke alternatieven bestaan voor de aankoop:

ü  Is het product nog in de voorraad

ü  Bestaat er in de huidige voorraad een alternatief voor het product?

ü  Leidt de aankoop tot extra opbrengsten

ü  Past de aankoop in de bedrijfsstrategie en hoe?

ü  Is uitstel voor de aankoop mogelijk?

ü  Zijn de leverancier en de prijs/kwaliteitsverhouding OK?

 

Alleen wanneer het doorlopen van deze vragen eindigt bij het advies ‘Kopen’, gaat u best over tot het effectief maken van de kosten.

blog-deze-beslissingsboom-bespaart-uw-bedrijf-veel-zinloze-kosten