Correcte aangifte van uw activiteiten in de KBO

Tot voor kort werd er niet zoveel controle gedaan of belang gehecht aan de correcte inschrijving van uw activiteit in de KBO. Zeker na omschakeling van het oude handelsregister naar de nieuwe kruispuntenbank liep er veel fout in de toekenning van de codes. En ook de omschakeling van de oude NACE codes naar de nieuwe NACE codes lieten vaak fouten ontstaan.

Vanaf heden is het echter des te belangrijker om te controleren of uw NACE codes die ingeschreven zijn in de Kruispuntenbank, ook overeen stemmen met uw activiteiten. Is dit niet het geval, riskeert u voortaan sociale boeten. Ook bij gerechtelijke conflicten kan een foutieve inschrijving u parten spelen.

Ook als uw activiteiten uitbreiden is een aanpassing van de inschrijving in de kruispuntenbank ondernemingen nodig. Voor vennootschappen moet dan ook het statutair doel uitgebreid worden.

U kan de NACE codes voor uw bedrijf hier nagaan.

Voor onze klanten zullen wij geleidelijk aan dit jaar de NACE codes overlopen en waar nodig corrigeren. Opgelet: een wijziging aan de KBO brengt kosten met zich mee. Best dus in één wijziging alles regelen; anders betaal je dubbel.

Bron: Acerta

One thought on “Correcte aangifte van uw activiteiten in de KBO

Comments are closed.