Hoe lang hou jij het uit als ondernemer? OfficeCrapp – Advergame Cannaerts Accountants

Omdat de boog niet altijd gespannen moet staan, lanceren wij een advergame. Af en toe de zinnen verzetten en het verstand even ‘resetten’ kan deugd doen… maar we willen ook een boodschap meegeven: ondernemen is vandaag de dag ook frustratie! Onze advergame is daarom opgestart onder de werktitel: “Hoe lang houdt u het uit als ondernemer?”.

OfficeCrapp is een spel dat je even laat voelen wat het is om als ondernemer in België te trachten je administratie correct te voeren. En je zult merken: de opzet is simpel, je moet enkel je documenten in de juiste folder klasseren.

OfficeCrapp: venijn zit in alle mogelijke vormen van ongemak

Schermafbeelding 2014-04-29 om 10.56.12

Wie wil ondernemen moet leren zijn administratie op orde te houden … Facturen, vergunningen, rekeningen, contracten, loonbrieven, … allemaal moeten ze in het juiste mapje terechtkomen. Moeilijk is dat niet … niet in het spel OfficeCrapp, evenmin in ‘real life’. Het venijn zit hem in alle mogelijke vormen van ongemak die je pad doorkruisen.

Uiteraard … en elke ondernemer zal het bevestigen, een documentje (ook al is het maar het allerkleinste) foutief klasseren en er wacht je onmiddellijk een boete! Geen pardon, geen tweede kans, geen mogelijkheid om het snel recht te zetten. Vergissing = boete!

Dat is op en top Belgisch!

OfficeCrapp: op de meest ongelegen momenten gestoord worden

Daarnaast word je vaak en op de meest ongelegen momenten gestoord via telefoon en bezoek. Als de telefoon rinkelt, moet je opnemen; anders verlies je klanten en dus geld!

De postbode symboliseert in OfficeCrapp het bezoek: even aanklikken en zijn aanwezigheid bevestigen. Net zoals je in het echt ook constant moet rondlopen om klanten te bezoeken, personeel te woord te staan, leveranciers te contacteren… Allemaal niet moeilijk, maar het haalt je wel uit je concentratie.

En tot slot…

OfficeCrapp: net zoals in’t echt, de periodieke belastingcontroleur!

Na zijn bezoek liggen je bakjes door elkaar; je krijgt nooit een automatisme van ‘dat bakje staat links’… We willen hier niet enkel de belastingcontroles zelf als schuldige aanhalen, maar richten onze pijlen evenzeer naar de zo vaak wisselende fiscale wetgeving. Juist als je alles op orde hebt, zorgt één of andere wetswijziging ervoor dat je je ganse administratieve systeem kan herordenen.

Gooi al deze bedenkingen op een hoop, en je krijgt een spel dat je even laat voelen wat het is om als ondernemer in België te trachten je administratie correct te voeren. Onbegonnen werk en langer dan 5 minuten niet vol te houden.

Enig lichtpuntje: druk op de rode knop

Enig lichtpuntje: als het allemaal wat te veel wordt en de stapel documenten je boven het hoofd groeit, dan kan je door op de rode knop te drukken, de hulp van Cannaerts Accountants inroepen. Zij zorgen ervoor dat je stapeltje verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Laat dat een belangrijke les zijn: je kan bij ons steeds terecht voor hulp!

Ondernemers zullen het ludieke van het spel begrijpen. Niet-ondernemers geven we een glimp van het drukke bureauwerk dat ook tot de ondernemerswereld behoort.

Voor deze laatste een bijkomende tip om het zo ‘realistisch’ mogelijk te maken 🙂 Speel het spel ‘s avonds laat na een vermoeiende dag… Da’s wanneer de zelfstandige tijd kan maken om zijn administratie te doen!

Het belangrijkste houden we tot laatst…

Amuseer je met het spel OfficeCrapp!

button_android.101844   button_ios.101846