Heist Werkt: Op zoek naar personeel? Laat je inspireren door je collega ondernemer en vind de witte raaf!

De meest voorkomende bekommernis van mijn klanten blijft het vinden, motiveren en behouden van personeel. Klagen en zagen brengt geen zoden aan de dijk… leren omgaan met de moeilijkheden op de arbeidsmarkt is een onderdeel van je ondernemersvaardigheden. De arbeidsmarkt is wat ze is, en ze is bovendien voor iedereen hetzelfde. Geloof me vrij, je concollega heeft dezelfde problemen.

Dan toch raar dat sommige bedrijven er wél in slagen om hun team uit te bouwen, werknemers aan boord te krijgen en te houden. Nu is je kans om deze bedrijven eens hun verhaal te horen. Hoe komt het dat zij in de lege vijver toch aan hun visjes geraken? Laat je door hen inspireren!

UNIZO Heist-op-den-Berg, i.s.m. VDAB en Voka Zuiderkempen, organiseren een workshop rond dit thema. Tijdens deze workshop krijg je de unieke kans om te luisteren naar getuigenissen van ondernemers die hun succesverhalen delen, alsook nuttige do’s and don’ts meegeven.

Ze zullen je meenemen in hun persoonlijke ervaringen en je tips en trucs geven voor het vinden van de juiste kandidaten voor je onderneming. Daarnaast zal de VDAB deskundige informatie geven over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van aanwerven en selecteren van personeel, en de beschikbare tools die vandaag ter uwer beschikking staan.  

Na afloop van de workshop is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Dit is dé kans om te netwerken en nieuwe contacten op te doen, en zet je nadien op weg om de zeldzame witte raaf te vinden én te houden.  

Het zal een inspirerende en leerzame ochtend worden, vol nieuwe inzichten en concrete tips (én een lekker ontbijt en plus 🙂  

Programma
8.00 uur: Onthaal met ontbijt
8.30 uur: Start van de inspiratiesessie, met onder meer: Cijfers op de arbeidsmarkt : kort en krachtig Overzicht online tools VDAB (“Mijn VDAB”, plaatsen en beheren vacatures, …) Good practice / succesverhaal van een Heistse ondernemer Rondetafelgesprekken met ondernemers / partners / toeleiders​
Waar CC Zwaneberg, zaal Velodroom
Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg
Wanneer
donderdag 9 maart

Je accountant zal er ook zijn…

Meer informatie vind je op de VDAB website – of inschrijven kan nog tot woensdag 1 maart via via deze link.