Belastingparadijzen…

Weerom prijs afgelopen week… een hele rits bedrijven en personen liep tegen de lamp omdat ze in belastingparadijzen één of andere constructie hadden opgezet.

Onlangs publiceerde ik nog een artikeltje over de laatste fiscale regularisatieronde. Sommigen geloven immers dat met het dreigend wegvallen van het bankgeheim in nabijgelegen landen zoals Zwitserland en Luxemburg, ze hun heil kunnen zoeken in de belastingparadijzen. Het is inderdaad waarschijnlijk dat de echte belastingparadijzen niet snel hun vaak enige troef uit handen zullen geven. Zelfs onder internationale druk zal er altijd een lucratieve markt blijven bestaan om mensen toe te laten geld anoniem te bezitten.

Maar de gebeurtenis van afgelopen week is het treffende bewijs dat je je nooit helemaal kan beschermen. Ditmaal was het een goed georganiseerd onderzoek dat deze elementen aan het licht bracht, maar voor hetzelfde geld biedt er binnenkort weer ‘ns één of andere bankier voor veel geld een CD-rommetje aan de Duitse kanselier.

Bewijs te over dus dat geld nooit helemaal veilig kan weggeborgen blijven; en weeral een reden te meer om dit jaar in het reine te komen.

Voor zij die toch tot het uiterste willen gaan om geen belastingen te moeten betalen, en aangezien dit toch nog steeds een informatieve blog is, wil ik jullie het artikeltje uit de standaard over belastingparadijzen niet onthouden 🙂

En tot slot: vergeet niet dat je ook perfect legaal belastingen bijna volledig kan vermijden… je hoeft gewoon te verhuizen naar één of andere bananenrepubliek. (opgelet: echt verhuizen hé, en niet gewoon een brievenbus aanhouden).