Preventief alcohol en drugsbeleid

Vanaf 1 april moeten alle werkgevers in de privé sector een preventief alcohol- en drugsbeleid uitwerken. U kan uw sociaal secretariaat hierover contacteren.

Waar wij u willen op wijzen, is het belang om in de toekomst alcohol- en drugproblemen niet langer te weerhouden als reden voor ontslag. Best bent u om steeds de nadruk te leggen op functioneringsproblemen.

Heel dit verhaal toont weer maar eens aan dat de wetgever het echt niet gemakkelijker maakt om bedrijven te stimuleren mensen aan te werven. Ik hoor het vaak van mijn klanten, en kan daar alleen maar mee instemmen: wij zijn in eerste plaats niet op zoek naar grote belastingverminderingen of subsidies… we zouden gewoon graag hebben dat het ondernemen op zich gewoon net dat ietsje gemakkelijker wordt gemaakt. Minder ingewikkelde wetten, minder sociale pesterij-wetten zoals dat alcohol- en drugpreventieplan, gemakkelijkere formuliertjes om in te vullen (wie kan eerlijk zeggen dat hij een C4 formulier kan invullen zonder twee keer nadenken?).

Bron: ADMB