Bloemlezing uit de voorbije 3 maanden

Op tijd en stond ordenen wij voor onze klanten even onze artikeltjes per thema. Geen enkele reden om de internetgebruiker daar ook van te laten genieten. Vandaar…

Beste klant,Ā 

Graag maken wij u attent op enkele interessante artikels, wetenswaardigheden of tips inzake het ondernemen en de fiscale wereld. U kan ook wekelijks onze blog volgen op http://cannaerts.wordpress.comĀ 

Aangenaam netwerken in stijl
Nu vrijdag 27 mei organiseert UNIZO Heist-op-den-Berg zijn jaarlijks netwerkevent. U kan in casino-stijl kennis maken met uw collega-ondernemers en over pot en pint ervaring en kennis uitwisselen.

Meer info & inschrijvingen via http://unizo.connecto.com

De controleur aan uw deur?
Inspecteurs of controleurs die opeens voor uw neus staanā€¦ het is een realiteit waarmee velen reeds geconfronteerd werden. Eerste tip is natuurlijk altijd rustig blijven. Tweede tip is om kort op de gestelde vragen te antwoorden. Controleurs maken gebruik van de ā€˜oncomfortabeleā€™ stilte om u te ā€˜dwingenā€™ uw verhaal verder te zetten. Als zelfstandigen zit praten in ons vel, nietwaar? Trap dus niet in die val, en als het stil blijft, vraagt u gewoon of er nog verdere vragen zijn, dan wel of u verder kan gaan werken.

Wordt er op het einde een proces-verbaal opgesteldā€¦ wees dan erg voorzichtig wat u tekent.

Meer tips hierover via http://cannaerts.wordpress.com/2011/05/18/opletten-wat-u-ondertekent/
http://cannaerts.wordpress.com/2011/03/14/fiscale-controles/

Exit bankgeheim
We hebben al meermaals gezegd, en blijven het herhalenā€¦ het bankgeheim is stilaan aan het smelten voor de zon. Elke fiscalist die wat historische informatie heeft uit onze buurlanden weet dan dat de vermogensbelasting om de hoek ligt.

http://cannaerts.wordpress.com/2011/03/14/bankinlichtingen-uit-het-buitenland/
http://cannaerts.wordpress.com/2010/12/26/bankgeheim-smelt-als-sneeuw-voor-de-zon/

De tijd van de bruine envelop komt er weer aan
Weldra sturen wij u een inlichtingenbrief teneinde naar uw persoonlijke (fiscale) situatie te peilen. In afwachting daarvan, verwijzen wij al graag door naar een kort artikeltje over het besparen van personenbelasting en gebruik van vennootschapsstructuur.

http://cannaerts.wordpress.com/2011/04/26/betaalt-u-ook-te-veel-personenbelasting-en-sociale-lasten/Ā 

Marketing via uw eigen website?
Quickie wil bedrijven aanzetten tot het maken van hun eigen website. Tijd om eens wat aandacht en reflectie te besteden aan de uitdaging om een relevante en succesvolle website op poten te zetten.

http://cannaerts.wordpress.com/2011/04/01/een-beetje-marketing-met-een-gratis-website/

En dan de internationale toer opā€¦
Meer en meer klanten vinden de weg naar buitenlandse klanten of leveranciers. Steeds minder vaak wordt gebruik gemaakt van (dure?) tussen-agenten of groothandelaars. Hierbij enkele verzamelde links voor de ā€˜internationaleā€™ ondernemerā€¦
http://cannaerts.wordpress.com/2011/02/26/doing-business-in-the-usa/
http://cannaerts.wordpress.com/2011/04/26/forfaitaire-dagvergoedingen-buitenlandse-reizen/

http://cannaerts.wordpress.com/2011/04/01/btw-blijf-opletten-met-internationale-diensten/

Ā